OPERASJEF

OPERANORGE

OPERAPRODUSENTENES NETTVERK

ARTIKLER

NY OPERASJEF I OSLO

 

 

Operasjef Annilese Miskimmon tiltrådte stillingen som operasjef ved Den Norske Opera & Ballett 1. august 2017. Fra 2012-2017 var hun operasjef ved Den Jyske Opera i Aarhus i Danmark. Miskimmon er fra Bangor i nærheten av Belfast i Nord-Irland og er hun utdannet i engelsk litteratur (MA) fra Christ’s College, Cambridge, og i kulturledelse fra City University, Barbican, London.

 

Fra 2005-2013 var hun kunstnerisk leder ved Opera Theatre Company Irland. Som regissør har hun arbeidet ved flere prestisjefylte internasjonale operahus. Blant hennes senere og fremtidige oppdrag finner vi Puccinis Madama Butterfly for Glyndebourne Festival and Tour, Janaceks Jenůfa for Kungliga Operan, Stockholm og Scottisch Opera, Glasgow, Handels Semele for Garsington Opera og Bellinis I Puritani for Den Jyske Opera/Danish National Opera.

 

 

 

ANDRE NYHETER

 

PRØVESANG PÅ OPERAENS HOVEDSCENE 28.10.17

 

HØSTKONFERANSEN 2017

 

OPERA EUROPA-KONFERANSE I PARMA

Når man kommer som operasjef til et nytt land, er det essensielt å bli kjent med såvel landets sangtalenter som de etablerte sangerne man ikke har hørt før, sier Annilese Miskimmon. Det har hun gjort noe med.

 

LES MER

 

 

ÅRSMØTE I BERGEN

I forbindelse med premieren på operaen Wozzeck i Den norske opera & ballett 25.11.17, arrangerte OperaNorge sin årlige høstkonferanse.

 

 

 

LES MER

 

Teatro Regio var vertskap da 300 delegater fra operahus i hele Europa møttes til Opera Europas høstkonferanse 12.-15. oktober i Parma. Konferansen ble lagt til årets VERDI-festival, som går av stabelen hvert år i Verdis hjemlige trakter.

 

LES MER

 

Bergen nasjonale opera (BNO) inviterte til årsmøte 16. mars, med påfølgende strålende forestilling av Den flyvende hollender i Grieghallen.

 

OPERANORGE

OPERAPRODUSENTENES NETTVERK

KONTAKT OSS:

 

Kari Eikli

Den Norske Opera & Ballett

E-post kari.eikli@operaen.no

Tel. 4791 5112 /